Skoči na vsebino

TEČAJ IN IZPIT ZA BOLNIČARJE

LOKACIJA

Tržaška cesta 132, 1000 LJUBLJANA.
Tečaji potekajo 1. nadstropju Humanitarnega centra RKS-OZ Ljubljana, vhod s Fajfarjeve ulice (nasproti železniške proge).

TRAJANJE IN CENA

Tečaj traja 45 šolskih ur + izpit.
Cena: 274,42 € (DDV vključen) na osebo.

V primeru nakazila na TRR mora biti le-to izvedeno v roku 3 delovnih dni po prijavi. V nasprotnem primeru bo prijava samodejno preklicana.

TERMINI

Razpisani so različni termini za prijavo na tečaj. Več informacij najdete v nadaljevanju.
Na tečaj sprejmemo največ 18 kandidatov. Prijave za posamezne termine sprejemamo do zasedenosti vseh mest. Trenutno je razpisan tečaj s pričetkom 16. 05. 2024 in zaključkom 14. 06. 2024.
Predavanja bodo ob četrtkih in petkih + 1 sobota.
Prosta mesta preverite z obrazcem za povpraševanje.

POMEMBNE INFORMACIJE

Informacije o plačilu in prijavi

Na tečaj se prijavite na spletni strani, s klikom na spodnji gumb PRIJAVA.

VSEBINA TEČAJA IN PROGRAM

Kaj se boste na tečaju naučili?

INFORMACIJE

O TEČAJU

Tečaj za bolničarje se izvede ob zadostnem številu prijavljenih kandidatov. V primeru premajhnega števila prijav ima RKS-OZ Ljubljana pravico do odpovedi tečaja. Vsi kandidati prejmejo potrditev prijave, ko se doseže zadostno število prijav, oziroma obvestilo o nadomestnem terminu v primeru odpovedi tečaja.

Prijava za pravne osebe:
Račun z valuto 8 dni izstavimo pred pričetkom tečaja in ga pošljemo po pošti.

Prijava za fizične osebe:
Ob uradni prijavi je potrebno vplačati akontacijo v višini 200,00€ (akontacija se v primeru neudeležbe ne vrača), preostali del zneska (74,42€) je potrebno poravnati 7 dni do izpitnega roka.

Cena:
Tečaj in izpit prve pomoči za bolničarje skupaj znašata 274,42 € (DDV vključen) na osebo.
 

POMEMBNE INFORMACIJE

Program bolničar:

Komu je tečaj namenjen? Tečaj je namenjen laikom in se ga lahko udeleži vsak. Namenjen je tudi članom ekip prve pomoči, ki delujejo v delovnih organizacijah in ustanovah ter članom ekip prve pomoči prostovoljskih organizacij, ki sestavljajo sile za zaščito in reševanje v sistemu Civilne zaščite, skladno z Uredbo o organiziranju, opremljanju in usposabljanju sil za zaščito,reševanje in pomoč (Ur. l. RS št. 92/07 in 27/16).

 

Izpit:

Po zaključku tečaja udeleženci opravijo izpit, ki je sestavljen iz teoretičnega, praktičnega in ustnega dela. Po uspešno opravljenem izpitu prejmejo potrdilo z nazivom bolničar, ki ima veljavo 5 let.

V kolikor kandidati izpita ne opravijo uspešno ali se izpita niso mogli udeležiti, imajo možnost opravljanja (ponovnega) izpita v roku 1 leta od datuma prvega izpita.

Prijave na ponovni izpitni rok so po predhodnem dogovoru po e-pošti: prva.pomoc@rdecikrizljubljana.si.

 

Potrdila:

Organizacija ali posameznik prejme uradno potrdilo (kartico) o opravljenem tečaju in izpitu za bolničarje, po opravljenem celotnem plačilu storitve, s priporočeno pošiljko po pošti.

Več informacij:

prva.pomoc@rdecikrizljubljana.si

01 62 07 295

LOKACIJA

Kako do nas?

Dostop iz avtoceste: Zavijete na izvoz Ljubljana – zahod / Vič, nato smer Center. V prvem križišču zavijete levo, nato sledite prednostni cesti (Fajfarjeva ulica) vse do prihoda pred našo stavbo (na levi).


Dostop iz središča Ljubljane: 
Peljete se po Tržaški cesti, nato med Avtohišama Malgaj zavijete desno. Sledite prednostni cesti (Fajfarjeva ulica) vse do prihoda pred našo stavbo (na levi).


Parkiranje je močno na makadamskem parkirišču vzdolž železnice, v neposredni bližini je tudi P+R Dolgi most.

LPP – mestni avtobus številka 6, postaja Dolgi most.

Obrazec povpraševanje - bolničarji
(opisno)
No, thank you. I do not want.
100% secure your website.