Skoči na vsebino

DELAVNICA ZA LAIČNO OSKRBO IN NEGO NA DOMU

LOKACIJA

Tržaška cesta 132, 1000 LJUBLJANA.
Tečaji in delavnice potekajo 1. nadstropju Humanitarnega centra RKS-OZ Ljubljana, vhod s Fajfarjeve ulice (nasproti železniške proge).

TRAJANJE IN CENA

Tečaj traja 5 šolskih ur.
Delavnica laične oskrbe in nege na domu znaša 35 € (DDV vključen) na osebo.

V primeru nakazila na TRR mora biti le-to izvedeno v roku 3 delovnih dni po prijavi. V nasprotnem primeru bo prijava samodejno preklicana.

Delavnica je za prejemnike humanitarne pomoči, prejemnike denarne socialne pomoči, brezposelne osebe na območju, ki ga pokriva RKS-OZ LJUBLJANA (MO Ljubljana, Dobrova-Polhov Gradec, Ig, Velike Lašče, Vodice, Dol pri Ljubljani, Medvode, Škofljica, Horjul, Brezovica pri Ljubljani) in za aktivne prostovoljce RKS-OZ Ljubljana, BREZPLAČNA. V kolikor ustrezate enemu izmed zgoraj navedenih pogojev za brezplačno udeležbo, nas pred prijavo kontaktirajnte na prva.pomoc@rdecikrizljubljana.si.

TERMINI

Razpisani so različni termini za prijavo na delavnico. Več informacij najdete v nadaljevanju.

Sprejmemo največ 20 kandidatov. Prijave za posamezne termine sprejemamo do zasedenosti vseh mest. Razpisane termine najdete v koledarju.

POMEMBNE INFORMACIJE

Informacije o plačilu in prijavi

Na tečaj se prijavite na spletni strani, s klikom na spodnji gumb PRIJAVA.

VSEBINA DELAVNICE IN PROGRAM

Kaj se boste na delavnici naučili?

Predavanje poteka ob uporabi sodobnih didaktičnih orodij in pripomočkov ter s prikazom praktičnih vaj.

Cena in ostale informacije

Delavnica za laično oskrbo in nego na domu znaša 35 € (DDV vključen) na osebo.

Delavnica je za prejemnike humanitarne pomoči, prejemnike denarne socialne pomoči, brezposelne osebe na območju, ki ga pokriva RKS-OZ Ljubljana (Mestna občina Ljubljana, Dobrova-Polhov Gradec, Ig, Velike Lašče, Vodice, Dol pri Ljubljani, Medvode, Škofljica, Horjul, Brezovica pri Ljubljani) in za aktivne prostovoljce RKS-OZ Ljubljana brezplačna.

Manjkajoči kandidat na delavnici: V kolikor se prijavljeni kandidat delavnice ni udeležil in ste zanj že izvedli plačilo po predračunu, se na podlagi vplačanega zneska lahko kandidat udeleži delavnice v roku 6 mesecev od datuma plačila, po predhodni prijavi z opombo plačano. V kolikor se v roku 6 mesecev kandidat ne udeleži delavnice, se vplačani znesek prenese na humanitarni račun RKS-OZ Ljubljana.

Delavnica je namenjena ljudem/laikom, ki nimajo zdravstvene izobrazbe, in skrbijo ali nameravajo skrbeti za svojce, prijatelje, sosede oz. za bolnike na domu.

Teoretično in praktično naravnano delavnico izvaja strokovno usposobljen kader (medicinska sestra ali patronažna sestra) z dolgoletnimi izkušnjami.

CILJ naše delavnice je, da znamo PRAVILNO PRISTOPITI k negovanju osebe, ki okreva po bolezni ali poškodbi, in ji nuditi USTREZNO POMOČ.

KOLEDAR

Oglejte si razpoložljive termine delavnic

Predvideni termin za delavnico laična oskrba je 18.04.2024, 16:00 – 20:00. Vse interesente prosimo, da povpraševanje pošljete na email: prva.pomoc@rdecikrizljubljana.si  

LOKACIJA

Kako do nas?

Dostop iz avtoceste: Zavijete na izvoz Ljubljana – zahod / Vič, nato smer Center. V prvem križišču zavijete levo, nato sledite prednostni cesti (Fajfarjeva ulica) vse do prihoda pred našo stavbo (na levi).


Dostop iz središča Ljubljane: 
Peljete se po Tržaški cesti, nato med Avtohišama Malgaj zavijete desno. Sledite prednostni cesti (Fajfarjeva ulica) vse do prihoda pred našo stavbo (na levi).


Parkiranje je močno na makadamskem parkirišču vzdolž železnice, v neposredni bližini je tudi P+R Dolgi most.

LPP – mestni avtobus številka 6, postaja Dolgi most.