Skoči na vsebino

IZPIT PRVE POMOČI ZA BODOČE VOZNIKE MOTORNIH VOZIL

LOKACIJA

Tržaška cesta 132, 1000 LJUBLJANA.
Izpiti potekajo v 1. nadstropju Humanitarnega centra RKS-OZ Ljubljana, vhod s Fajfarjeve ulice (nasproti železniške proge).

TRAJANJE IN CENA

Izpit traja 1 šolsko uro.
Izpit za voznike motornih vozil znaša 65,83 € (DDV se ne obračunava) na osebo.

V primeru nakazila na TRR mora biti le-to izvedeno v roku 3 delovnih dni po prijavi. V nasprotnem primeru bo prijava samodejno preklicana.

TERMINI

Razpisani so različni termini za prijavo na izpit. Več informacij najdete v nadaljevanju.
Na izpitni termin sprejmemo največ 11 kandidatov. Prijave za posamezne termine sprejemamo do zasedenosti vseh mest. V kolikor oseba pristopi s sodno zapriseženim tolmačem, nas je potrebno predhodno obvestiti.
V primeru, da se kandidat_ka izpita ne udeleži in ne odjavi pravočasno (vsaj 3 dni prej oz. predloži ustreznega dokazila), vsa plačila zapadejo in za zasedeno mesto izdamo račun.​

POMEMBNE INFORMACIJE

Informacije o plačilu in prijavi

Na izpit se prijavite na spletni strani, s klikom na spodnji gumb PRIJAVA.

Potek opravljanja izpita

Izpit je sestavljen iz pisnega, praktičnega in ustnega dela. Pogoj za pristop k praktičnemu in ustnemu delu je pozitivno opravljen pisni del. Obvezeni del izpita so praktičen prikaz temeljnih postopkov oživljanja in življenje ogrožujoča stanja.

Prevzem potrdila

Uradno potrdilo oz. kartico o opravljenem izpitu za voznike motornih vozil prevzamete ne prej kot v 10 dneh po opravljenem izpitu na RKS OZ Ljubljana, Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana (sprejemna pisarna, 1. nadstropje – vhod je s strani stavbe, med Sabljaškim klubom Ljubljana in Roletarstvom Medle, zelena vrata).

Brez kartice o opravljenem izpitu iz prve pomoči, se ne morete prijaviti na izpit iz cestno prometnih predpisov, zato upoštevajte rok za izdajo kartice. Nadomestnih potrdil ne izdajamo!

Prevzem lahko opravite v času uradnih ur:

ponedeljek: 10.00 – 15.00
sreda: 10.00 – 18.00
petek: 10.00 – 12.00

Več informacij:
prva.pomoc@rdecikrizljubljana.si
01 62 07 298, 01 62 07 295

 

V primeru pošiljanja po pošti, je potrebno zahtevek z datumom opravljanja in osebnimi podatki posredovati na prva.pomoc@rdecikrizljubljana.si. Priporočeno pošiljanje uradnega dokumenta stane 4,01 eur, Pošta Slovenije pa zaračuna dodatne manipulativne stroške 1,90 eur, za vročanje priporočene pošiljke z nakaznico.

KOLEDAR

Oglejte si razpoložljive termine izpitov

Termini:

  • vsako sredo od 14.00 ure dalje, vsako polno uro
  • po potrebi organiziramo tudi izredne izpite termine ob torkih, četrtkih ali petkih – objavljeni so sproti, na spletni strani.

Naši tečaji in izpiti potekajo v manjših skupinah. Prijave potekajo preko spletne strani, po prijavi pa prejmete obvestilo na e-pošto.

POZOR!

  • Po plačilu prehajanje med termini ni več mogoče, zato svoj termin skrbno načrtujte.
  • Morebitno odjavo od termina je potrebno sporočiti najmanj 3 dni pred terminom. V primeru manj kot 3 dni prej, je odjava mogoča samo s ustreznim dokazilom (potrdilom). 

 

  • Čakalna doba na izpitni termin je zaradi povečanega povpraševanja v poletnem času do 3 tedne, zato svetujemo hkratno prijavo s tečajem.
  • Za pripravo na izpit svetujemo vsaj 1 teden od termina tečaja, do termina opravljanja izpita. 

Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota Nedelja
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

LOKACIJA

Kako do nas?

Dostop iz avtoceste: Zavijete na izvoz Ljubljana – zahod / Vič, nato smer Center. V prvem križišču zavijete levo, nato sledite prednostni cesti (Fajfarjeva ulica) vse do prihoda pred našo stavbo (na levi).


Dostop iz središča Ljubljane: 
Peljete se po Tržaški cesti, nato med Avtohišama Malgaj zavijete desno. Sledite prednostni cesti (Fajfarjeva ulica) vse do prihoda pred našo stavbo (na levi).


Parkiranje je močno na makadamskem parkirišču vzdolž železnice, v neposredni bližini je tudi P+R Dolgi most.

LPP – mestni avtobus številka 6, postaja Dolgi most.